• Ballonvaren
  Ballonvaren? Maak een ballonvaart in uw regio

Ballonvaren: een unieke beleving

De steden, de bossen, de weilanden, het water. Een adembenemend uitzicht over de Veluwe, uw eigen woonplaats of een ander prachtig deel van Nederland. De stilte in de lucht. Dit moment laat u niet meer los. Elke nieuwe vaart overtreft de vorige. Ballonvaren is een beleving die u nog nooit ervaren heeft. Telkens weer.

Lees meer over onze ballonvaarten

Putten uit 25 jaar ervaring

Ballonvaren? U stapt natuurlijk niet zomaar in een heteluchtballon. Met ruim 25 jaar aan ervaring bent u bij Ballonvaartcentrum Van Manen in meer dan vertrouwde handen. Deze 25 jaar staat voor tienduizenden ballonvaarten die onze piloten tot een goed einde brachten. En voor duizenden passagiers die intens genoten van een adembenemend uitzicht over Nederland. Bij Ballonvaartcentrum Van Manen bent u zeker van kwaliteit en expertise. Ballonvaren is onze passie, altijd al geweest.

Lees verder over Ballonvaartcentrum Van Manen

Grote ballonnen, kleine ballonnen

Grote ballonnen, kleine ballonnen Ballonvaartcentrum Van Manen vaart met een vloot van maar liefst 20 verschillende heteluchtballonnen. Onze extra ruime manden bieden extra comfort. We garanderen tijdens elke ballonvaart een plaats aan de rand van de mand, dus altijd een goed uitzicht.

Bekijk onze totale vloot heteluchtballonnen>

Professionele crew en piloten

Het team van Ballonvaartcentrum Van Manen bestaat uit een professionele crew en ervaren piloten. Om het in cijfers uit te drukken: onze vaste piloten hebben gemiddeld duizenden uren ervaring in ballonvaren en kennen daardoor alle geheimen van het vak. Het weer is namelijk elke vaart anders, het uitzicht ook, net als de landingsplaats. Maar door hun ruime ervaring zorgen onze piloten ervoor dat u altijd weer veilig landt.

Maak kennis met onze crew

Veiligheid voorop

Onze moderne ballonnen beschikken over de nieuwste technieken. En onze ervaren piloten houden de weersomstandigheden voortdurend en nauwlettend in de gaten. Niet voor niets. Een heteluchtballon is namelijk niet te sturen, maar vaart mee met de wind. Daarom is een goede voorbereiding cruciaal. Bij ons komt u nooit voor verrassingen te staan.

Lees meer over veilig varen

Opstijglocaties door heel het land

Opstijglocaties door heel het land Een ballonvaart is nog nooit zo dichtbij geweest. Met 26 vaste locaties door heel het land heeft u een ruime keuze in opstijglocaties bij u in de buurt. We stijgen altijd op vanaf de meest geschikte locatie in de regio. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de weersomstandigheden, de windrichting en de windkracht.

Zoek naar een opstijglocatie in de buurt

Een ochtendvaart of avondvaart

Maak een ballonvaart over de Veluwe terwijl de opkomende zon aan de horizon een betoverende gloed afgeeft. De rust, de stilte. De wereld ontwaakt langzaam maar zeker onder een magisch licht. Het is het schitterende schouwspel van een ochtendvaart, waarbij u opstijgt voordat de zon opkomt. Meer een avondmens? Bij Ballonvaartcentrum Van Manen kunt u ook terecht voor een avondvaart, waarbij u opstijgt voor zonsondergang. Zie de wereld volledig tot rust komen terwijl de schemer voortkruipt.

Bekijk direct de mogelijkheden

Een hapje en drankje maken het af

Combineer een ballonvaart met een culinaire beleving. Van een picknickmand voor vertrek bij een ochtendvaart tot een volledig dinerarrangement bij een avondvaart. Of vervoer inclusief een drankje. Wij leggen u volledig in de watten. Tip: probeer ook eens ons cloudhopper arrangement.

Beleef een all-in ballonvaart

All inclusive balonvaart
 • Vaart van gemiddeld 1 uur
 • Toast met bubbels na landing
 • Vervoer
 • Balloncap
 • Luchtvaart certificaat voor alle deelnemers
 • Administratiekosten en reserveringskosten
 • Ons ballonvaartticket is vrij overdraagbaar
 • Ballonvaartticket is 2 jaar geldig
 • Verzekering en BTW

Bekijk onze arrangementen.

Privévaarten met eigen opstijglocatie

Een romantisch huwelijksaanzoek, een bedrijfsuitje of familie-uitje. Bij een privévaart heeft u het volledig voor het zeggen. U bepaalt het gezelschap in de mand, de dag en de plaats waar de ballon opstijgt. We kunnen zelfs opstijgen vanaf een grasveld bij u in de buurt. Onze ballonnen zijn er in alle soorten in maten. U kunt een privéballon huren van 2 tot 16 personen. Of huur meerdere ballonnen en creëer uw eigen onvergetelijke ballonevenement.

Boek direct uw privévaart

Elke vaart overtreft de vorige

Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar!

Ontmoet ons team

Tickets bestellen