Meest recente reviews:

Troy uit Ede
16-10-2019
Geweldige ervaring rijker
Een fantastische belevenis!

Met het oog op veiligheid was de vlucht 2x uitgesteld; een keer te weinig wind en een keer te veel wind. Maar veiligheid boven alles.

Toen de dag eenmaal daar was mochten we ook nog helpen met de opbouw van de ballon. Geweldige toevoeging aan de ervaring.

En dan de stilte in de lucht, wow. Geklommen naar 1000m en een top uitzicht. De piloot was zeer kundig en ervaren. De landing bij een boer op het land verliep soepel. Met z'n allen de ballon weer afgebroken en ingepakt.

Dit is echt onvergetelijk.
T uit Voorthuizen
11-10-2019
Fantastische avond gehad.
Een ballonvaart is een hele mooie belevenis en het was allemaal goed geregeld door van Manen. Een prettige ontvangst en een fijne piloot.
Roelie uit Ingen
10-10-2019
Een bevlogen piloot zorgde voor een onvergetelijke vaart.
De vaart was super! De piloot heeft ons een onvergetelijke ervaring gegeven. Hij is een zeer kundig, goede uitleg gevend en zeer ervaren ballonbestuurder.
Gerco uit Woudenberg
10-10-2019
Super ervaring!
Het was een prachtige vlucht. Mooi uitzicht, een fijne begeleider en lekker warm boven in de mand. Een aanrader om boven bekende omgeving te zijn. Ik zou graag ook een keer ‘s ochtends vliegen en dan de zon zien opkomen.
Geert uit Beneden-Leeuwen
09-10-2019
Het was een fantastische ervaring om dit als kado te ontvangen van onze kinderen
Het was een fantastische ervaring.
best harde wind, daardoor kregen we een snelheid van 38 km per uur op 2 km hoogte

we kregen heldere en duidelijke uitleg van de piloot.

boven in de lucht nog een keer duidelijk de landing voorbereid met de instructies

prachtig vergezicht van wel 100 km

in Ede opgestegen en geland net voor de IJssel bij Doesburg

De landing ging perfect!!
Michel uit Abbenbroek
09-10-2019
Een fantastische vaart om nooit te vergeten
Deze vaart werd uitgevoerd door een zeer ervaren piloot met een fantastisch team. Zowel het opstijgen als de vlucht en de landing werd deze zeer professioneel uitgevoerd. Een fantastische beleving waar weinig lef voor nodig is. Dit is iedereen aan te raden.
Taco Hietberg uit Alkmaar
09-10-2019
top
geweldige avondvlucht gehad. mooie ervaring.
Gert uit Woudenberg
08-10-2019
Met de hele buurt genoten van de vlucht met een ervaren piloot .
Duidelijke afspraken die perfect worden nagekomen,het was een zeer mooie ervaring met goede uitleg van piloot Richard.
Het weer was perfect met weinig wind ,hierdoor was alles goed te herkennen waar we waren,dit is dan prachtig boven je eigen omgeving.
Rene uit Apeldoorn
08-10-2019
Fantastisch
Onwijs leuk team, ze vliegen u rond met een glimlach. Weten veel te vertellen van wat we te zien krijgen. Ze weten goed waar welke stad ligt.
Nicole vd Voorn uit Amerongen
08-10-2019
Super gaaf
Kado van werk ontvangen voor een ballonvaart. Deze stond bovenaan mijn to-do lijstje. Maandags boeken zaterdags varen. T was warm en helder weer. Een pracht ervaring. We konden zover kijken. Grandioos.
Ria uit Voorthuizen
08-10-2019
Geweldig
Spannend, jammer dat er weinig wind was dus de vaart ging over mijn eigen dorp en niet verder, maar dat was pech.
Organisatie geweldig
Jos uit DIdam
08-10-2019
Netjes geregeld prachtig uitzicht keurig weer terug gebracht
Netjes geregeld prachtig uitzicht,, alleen jammer dat we met vieren in een vakje zaten gepropt.
B. uit Culemborg
08-10-2019
Zéér de moeite en het héle vroege opstaan 😅 waard!
Het meemaken van het begin (het opblazen van de ballon) tot het einde (het leeglopen, in- en opladen op de aanhanger), de stilte, de zonsopgang, de toenemende drukte beneden ons was een prachtige ervaring. Los van alle informatie die onze piloot gaf. En een ontbijt met champagne in het veld uit de grote picknickmand kan ik iedereen aanbevelen.
Sanne uit Harderwijk
08-10-2019
Wauw wat een ervaring...
Ballonvaren bij van Manen is een ultieme ervaring. Goed georganiseerd, onze vaart werd door hen 1 dag vervroegd ivm de weersverwachtingen van de geplande dag. En we konden zelfs nog 1 persoon bij boeken. De piloot had een leuke goede uitleg. En nadien stond er een heerlijk drankje klaar.
Laura uit Zelhem
08-10-2019
Super ervaring
Het was een prachtige vlucht. Mooi uitzicht, een fijne begeleiders en lekker warm boven in de mand. Een aanrader om boven bekende omgeving te zijn. Ik zou graag ook een keer ‘s ochtends vliegen.
Kevin uit Ede
08-10-2019
Liefde
Samen met mijn geliefde in de lucht zitten te genieten .

Naar de stilte en de prachtige omgeving .
Jonas v. Maercke uit Heerhugowaard
07-10-2019
Prachtige vlucht en daardoor geweldig genoten.
Een ongelofelijke ervaring om je woonomgeving vanuit een heel bijzonder perspectief te zien. Een aanrader voor ieder die dit ook eens wil ervaren. Voor hoogtevrees hoef je niet bang te zijn. Je ziet de omgeving alsof je in Madurodam rondloopt.
Wilma uit Putten
06-10-2019
Super leuk!
Een fantastische ervaring met geweldig zicht op een stukje Nederland, wat een mooi land is het toch. Een vriendelijke piloot die veel uitleg gaf en er duidelijk zelf ook plezier aan beleefd. Rustige landing en afsluitend gezellig een drankje aan de bar.
w uit putten
05-10-2019
was geweldig
met het gezin was geweldig heel helder en lang in de lucht geweldig van manen bedankt
J.J.M. Körver uit DEVENTER
05-10-2019
Geweldig genoten
Goede ontvangst bij aankomst. Ervaren en zeer vriendelijke piloot. Genoten van het mooie verre uitzicht en fantastische vlucht beleeft met mijn kleindochter. Kortom TOP
Bert uit Barneveld
05-10-2019
Geweldig, we willen heel graag nog een keer mee gaan varen. Maar dan een ochtend .
Het was een mooie eerste vlucht van ons, heel Barneveld bekeken van uit de lucht de landing landing was rustig. En wat ook fijn was je werd weer naar de plek gebracht waar we zijn opgestegen.
Ineke uit Voorthuizen
04-10-2019
Wat adembenemend mooi was dit!
Watveen geweldige ervaring. Ik net mijn hoogtevrees had hier tijdens de vaart nergens last van. De mooie uitzichten de kennis van de piloot maken dit alles tot een onvergetelijke ervaring.

Ik hoop dit ooit nog een keer met de ballon de lucht in te gaan.
Rineke uit Barneveld
04-10-2019
Geweldig
Het was een mooie ballonvaart met een gedreven piloot.
Daan, Chris en H uit Westervoort
04-10-2019
Verslavend!
Met zijn drieën vonden we dat we wel een ballonvaart hadden verdiend nadat we alle drie een operatie achter de rug hadden. Met klapperende knieën meldden we ons bij piloot Peter. Hij heeft er een suoerfeest van gemaakt! We voeren over Westervoort, Zevenaar en Hummelo. Gedragen door de wind! En met zicht op waar we woonden. Alles was betoverend en top, en de zonsondergang op deze manier was ontroerend mooi. De terugreis naar huis was ook geweldig goed geregeld! Hartelijk dank en tot snel weer van Daan en Chris en Helga.
A Bult uit Woudenberg
04-10-2019
een ervaring die vooral kinderen nooit zullen vergeten
We hebben met z'n tienen (kinderen en kleinkinderen) een tocht gemaakt over onze woonplaats. De jongste was 5 en net lang genoeg om er van te kunnen genieten. Ze hebben niemand uitgezonderd een uur lang genoten van alle bekende plekjes en via de telefoon contact gehad met een vriendje. Dit is inclusief voorpret zo genieten dat dit de kosten meer dan waard is.
Willem uit Mol
04-10-2019
Fantastisch
Leuke ervaring genoten van de stilte
Aardige piloot mooi uitzicht
In één woord fantastisch.
Ida uit Apeldoorn
04-10-2019
Geweldig
De verstilling is voelbaar ook al zit je met z,n twaalven in het mandje en dat is zo onthaastend en relaxed dat ik het iedereen kan aanraden.
En van hoogtevrees is geen sprake.
Ilonka uit Huissen
04-10-2019
Geweldig!
Mijn broertje en ik vonden het geweldig! Leuke ervaring om mee te maken! Heel erg bedankt voor alles en de goede zorgen!
Jan uit Wilsum
04-10-2019
Fantastische belevenis.
Mooi om mee te maken. Goed georganiseerd. Mooie tocht met prima personeel.
Annelies uit Ede
04-10-2019
Adembenemend!
Wij hebben een geweldige ochtendvaart mogen beleven.
Alles was van het begin tot het einde goed verzorgd. Uiterst ervaren ballonvaarder die onderweg leuke weetjes wist te vertellen. Als afsluiting een uitgebreid en prima ontbijt. Wij hebben op deze manier onze trouwdag gevierd met ons gezin en het was een onvergetelijke ervaring!
Emiel uit EDE
04-10-2019
Dit moet je gedaan hebben !
Na twee afgelastingen vanwege ongunstige weersomstandigheden , ging het de derde keer echt fantastisch. Prima dat de piloot ook hier al de baas is . Proficiat Richard !
Dennis uit Barneveld
04-10-2019
Super ervaring
Het was een hele mooie ervaring, geweldig om mee te maken en alles was top geregeld.
Natascha uit Hooglanderveen.
04-10-2019
Fantastisch!!
Onwijs genoten samen met mijn zoon. Goed geregeld, top team goed op elkaar afgestemd. Communicatie super goed. Van Maanen bedankt...! 👍🏻
Laurence uit BILTHOVEN
04-10-2019
Leuke ervaring!
Bijzonder om alles van begin tot eind mee te maken... Leuke ervaring!
Judith uit Barneveld
04-10-2019
Het was een hoogtepunt
Het was voor ons een hoogtepunt en iets dat we niet snel zullen vergeten. Bijna teveel om te zien zo hoog in de lucht en een bijzondere ervaring, het was even helemaal stil.
Kevin uit Ede
04-10-2019
Geweldig
Geweldige dag samen met mijn geliefde

Mooie vlucht voor onze 10 jaar samen zijn
Kees uit Ederveen
04-10-2019
Echt EEN TOPTEAM !!
Wij hebben al vaker een ballonvaart meegemaakt, dus we hebben ook referentie van andere bedrijven. Dit was echt een geweldige ervaring!! Super vriendelijke piloot, fijn team en héél bijzonder mooie en rustige vaart. AANRADER!!
Patricia uit Elst
04-10-2019
Heerlijk. Mijn hoogtevrees overwonnen :)
Om niet meer te vergeten!
Marielle uit Gorinchem
04-10-2019
Geweldige ervaring met dierbare vrienden
Privé vaart met vrienden. We vonden het een geweldige tocht met piloot Jan. Lekkere hapjes en drankjes aan boord en teveel eigenlijk om te zien. Voor we het wisten was het alweer voorbij. Vooral het instappen was wat hilarisch voor een "stijve hark" zoals ik...

En de landing midden in een nieuwe woonwijk, we waren een bezienswaardigheid. Kortom, we hebben genoten!
Edwin uit IJmuiden
04-10-2019
Ontzettend leuke ervaring, zou het graag nog eens doen!
Voordat we vertrokken kregen we netjes uitleg over alle veiligheidsmaatregelen. Daarna konden we helpen met het gereedmaken van de ballon. Hierna ging alles supervlug en soepel. Erg leuk personeel wat verstand van zaken heeft.

Na een leuke vlucht een glas champagne en weer teruggebracht naar onze auto.

Ik zou het zeker nog eens willen doen!
Michel Van Schai uit Klarenbeek
04-10-2019
Goede en snelle service
Ballonvaartcentrum van Manen regelt jaarlijks meerdere ballonnen in Klarenbeek bij de miniballonfiesta. Het is altijd prettig communiceren en er wordt altijd met je meegedacht.
Lida Naber uit NIJKERK GLD
25-09-2019
Een romantische ervaring op onze 45-jarige verkeringsdag!
De mooiste vlucht die je maar kon bedenken. Rustig weer, prachtige zonsondergang en een superlange vaart van 1 uur en 20 minuten! Kan het iedereen aanraden om ook eens zo'n ballonvaart te doen! (of geef het een dierbare cadeau!)
mariska uit nieuwegein
23-09-2019
fantastisch
Wat een ervaring. Zeer tevreden over de piloot (richard) die streng maar rechtvaardig was waardoor alles zeer vlot verliep en hij vertrouwen uit straalde, want ik was best een beetje gespannen voor de vlucht. Niet nodig achteraf!Zeer professioneel allemaal! Complimenten!
Peter Visser uit Oosterblokker
19-09-2019
geweldig
Geweldige ballonvaart gehad met deskundig en vriendelijk personeel. Echt een aanrader
Charlotte uit Voorthuizen
19-09-2019
Samen met de wolken in de lucht
Geweldige ervaring.
Op gelijke hoogte met de enorme wolken door de lucht varen.
Heel bijzonder
Annet uit Ede
18-09-2019
Een fantastische ervaring!
Een heel bijzondere en mooie belevenis om met een ballon mee te gaan. Van Manen heeft het goed en professioneel geregeld!
Ivona Novak uit Ederveen
17-09-2019
Beautiful experience, must try
The ride was wonderful, the staff very professional and despite of little fear of heights, we felt safe and enjoyed it a lot. We'll definitely do it again!
Nienke Visscher uit Voorthuizen
17-09-2019
Spectaculair
Bijzonder om de zon op te zien komen (we hadden een ochtendvlucht).
Cadeautje aan mijn man die 65 werd, hij wilde dit al zo lang. Ik niet.....
Toch ben ik meegegaan en het werd een vlucht die ons altijd bij zal blijven.
Alberdien uit Putten
17-09-2019
Fantastisch!
Het was al zo lang mijn wens, en eindelijk kwam er van. En dan zelfs over m'n woonplaats varen! Onvergetelijk.

Onze 24 opstijglocaties

We stijgen op vanaf 24 vaste locaties door heel het land. De exacte opstijglocatie bepalen we aan de hand van de weers- en windomstandigheden: een ballon vaart namelijk mee op de wind en is niet te sturen. Bekijk snel wanneer we bij u in de buurt varen. Bij een privévaart kunnen we soms zelfs voor uw deur opstijgen.

Gegarandeerd de beste ervaring

Altijd goed weer Slecht weer? Nieuwe afspraak!

Storm, hevige regen of onweer verwacht? Bij slecht weer maken we gewoon een nieuwe afspraak.

Altijd goed zicht Altijd perfect zicht

U mist geen moment. Wij verzekeren u van een plek aan de rand van de mand met het beste zicht.

Altijd up-to-date Duidelijke communicatie

De opstijglocatie verandert of het weer slaat om? Wij geven het direct door. Zo staat u nooit voor verrassingen.

Ballonvaartcentrum Van Manen?

25 jaar ervaring 25+ jaar ervaring

Ruim 25 jaar ervaring staat voor duizenden ballonvaarten. En voor piloten en een crew die precies weten wat ze doen.

20 ballonnen 20 ballonnen

Door de jaren heen hebben we flink geïnvesteerd in de beste ballonnen. We hebben er 20 in alle soorten en maten.

26 opstaplocaties veel opstaplocaties

Met veel vaste opstijglocaties door heel het land zijn we altijd dichtbij. Bij een privévaart is er zelfs nog meer mogelijk.

30 ballonnen 46.000+ passagiers

In totaal hebben we al ruim 46.000 passagiers een onvergetelijke ballonvaartbeleving mogen bezorgen.

Elke vaart overtreft de vorige

Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar!

Ontmoet ons team

Tickets bestellen