Meest recente reviews:

Helen uit Overasselt
13-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Goed georganiseerd, duidelijke uitleg, goede communicatie vooraf. Voelt vertrouwd.
Ruud uit Nieuwe Niedorp
11-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
We hebben een prachtige vlucht gemaakt. Heel erg van genoten. Coen was onze piloot. Heel vriendelijk en geeft je graag info over de balkon en wat er mee te maken heeft. Ja ik raad dit bedrijf zeker aan! Top.
Ga zo door!
Hilde uit Amersfoort
10-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Vriendelijk/kan zonder problemen en kosteloos data veranderen/professioneel
Jan uit Malden
10-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Mies van Maanen & Henk Vos uit Huizen
09-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Ontvangst heel gastvrij. Voorafgaande aan de ballonvaart duidelijke instructies. We werden nauw betrokken bij de opbouw van de ballon onderdelen. Piloot Richard is zeer kundig en ervaren, waarbij veiligheid hoog in het vaandel stond. Hij wist veel van de omgeving te vertellen. Zowel het opstijgen als de landing waren perfect uitgevoerd. Wij gaan ons volgend jaar absoluut weer aanmelden. We hebben Ballonvaartcentrum Van Manen in onze familie- en kennissenkring van harte aanbevolen.
Alexandra uit Arnhem
09-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Wat een fantastische ochtendvaart heb ik gehad. Vooraf was er hele duidelijke communicatie. Goede bereikbaarheid. Veilige instructies, mooie ontvangst ruimte. Hele leuke ervaren piloot. Gezellige chauffeur ondanks dat het 5 uur 's ochtends was. Heerlijk ontbijt met toepasselijk toetje :)
Geen. Van Manen zijn echte professionals die dit al jaren doen. Alles goed voor elkaar. De ontvangst accommodatie, vervoer naar start en zeer ervaren piloot. Kon zelfs op dun gras strookje tussen water mooi landen!
Sipe Rienstra uit Barsingerhorn
09-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
De rust van de piloot. De vakkundige uitleg over opstijgen en landing En dan een certificaat na afloop met een drankje. Het was adembenemend mooi.
Hans uit Baarn
09-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Super ervaring, zelfs voor iemand met hoogtevrees! Prettige ballonvaarder! Veel ervaring en gaf duidelijke uitleg
Niets op aan te merken
D
08-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Zeer deskundig. Leuke afsluiting na de landing waarin we allemaal in de Franse adel werden verheven.
Geen tips
Addy Klaassen uit Putten
08-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Duidelijke en vlotte communicatie. Zeer ervaren pilot met leuke weetjes.
Gert uit Elspeet
07-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Zeer mooie ballonvaart gemaakt met een vakman!
Jan uit Veenendaal
07-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Fantastische ervaring, super leuk personeel! Absolute aanrader!!!
Ik heb geen verbeteringen! Alles was top!
Patricia uit Veenendaal
07-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Een prachtige bijzondere ervaring samen met zoon. Deze herinnering nemen ze mij niet meer af...
Dyo uit Oegstgeest
07-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Op tijd, kundige medewerkers, kleine groep Mooie route over de Ijssel
Thea uit Nijkerk
07-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Prachtige tocht. Piloot was goed op de hoogte en gaf informatie over het gebied waar we heen vlogen. Mooie en rustige landing.
Henk uit Nijkerk
07-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Alles was goed georganiseerd en duidelijk. Heel leuk om eens van begin tot eind mee te mogen maken. Bedankt ook namens onze vader van 80 jaar!
Uitleg over de werking van de ballon tijdens de vlucht zou wat meer kunnen zijn.
Fam. van Roshum uit Nijkerk
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Wij hebben op 7 juli 2018 een ballonvaart gemaakt. Het was een prachtige avond en wat hebben wij ervan genoten. De piloot vertelde ons precies wat we zagen en waar we ons bevonden. Ook allerlei vragen van onze kant werden beantwoord zoals: hoe hoog zitten we nu en hoe hoog mogen we? We hadden een perfecte landing, kon niet beter. Zeker voor herhaling vatbaar. Dit bedrijf komt zijn afspraken heel goed na. Er wordt op tijd informatie gegeven of de ballonvaart al dan niet doorgaat.
Kan ze niet bedenken.
Ineke v Ginkel uit Ede
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Op en top een aanrader met kundig personeel wat geen onnodig risico neemt
Gj uit De valk
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Gewoon in een woord geweldig! !! Ik ben samen met mijn dochters geweest
Gewoon goed
Marcel uit Houten
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Zeer snelle en korte communicatie lijnen, de vaart gaat niet door vandaag, gelijk een alternatief en een bevestigings- mail. de zeer bedreven ballonvaarder, heldere uitleg, maar ook duidelijk wat wel en wat niet. al het materiaal kwam bij mij over als zeer goed. tijdens de vaart was er altijd de mogelijkheid om vragen te stelen, er werd gewezen op en naar plaatsen. wat ik zeer attent vond was het glaasje champagne zonder alcohol, en dat er de volgende dag foto,s te downloaden waren die de ballonvaarder gemaakt had.
Geen, maar ga zo door.
Marlies uit Amersfoort
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Alles top georganiseerd. Netjes en op orde. Communicatief sterk. Prettig personeel. Heeeel bijzondere ervaring!!
Bernadette uit Wijhe
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Wij hebben een super vlucht gehad! Alles goed geregeld en tot in de puntjes
Airco in de bus terug naar start plaats zou welkom zijn
Gerth Jan uit Alkmaar
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Wat een ontzettend gave ervaring! Ik zou het zo weer doen. En mocht je er over twijfelen...., ik zou zeggen gewoon doen. De rust het uitzicht, gewoon geweldig!
Wij vlogen in Noord Holland, tijdens de vlucht hoorde we waarom het zo lastig is om daar te vliegen. Wellicht kan dit worden mee gegeven bij annuleren, of bij het boeken van een lucht uit deze regio. Ik had nu een paar een het idee dat het een rare reden was dat het niet doorging. Achteraf met de uitleg was het volstrekt logisch.
Peter uit Nijkerk
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Leuk bedrijf! Leuke mensen die veel willen vertellen
De voorbereiding naar de klant zou beter kunnen. Wij hoorden erg laat hoe alles zou gaan. Dit zou eigenlijk in een mail (een dag van tevoren) beschreven moeten worden, met daarbij geschreven dat het eventueel nog kan veranderen bij slecht weer bijvoorbeeld. Maar een goed bedrijf verder!
Johan
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
De ballonvaart was super geregeld........vakmanschap!! Bedankt Ballonvaartcentrum van Manen, wij varen zeker nog een keer mee!
Gea uit ERMELO
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Vriendelijke mensen top uitleg. Prachtig een vaart in de vroege ochtend. Ik zou zo weer gaan. En de champagne mmmm
Geen verbeter punt kan ik bedenken
Lisette uit Barneveld
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Duidelijke communicatie, via telefoon en e-mail Tot in de puntjes geregeld en goede uitleg. Het was echt zo'n onwijs gave ervaring! Iedereen moet dat een keer mee gemaakt hebben in zijn/haar leven.
Geen critirea. Het mocht van mij nog veeel langer duren de ballonvaart!
Lisa uit Amstelveen
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Klantvriendelijk. Extra’s zoals petje, drinken en een certificaat
Betere verlichting bij het bedrijf voor in de avond
Ad uit Bosch en Duin
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Goede briefing, geconcentreerde en ervaren piloot (schipper:-))?)
Iets meer vertellen over de balon in interactie met ander luchtverkeer en over klassen airspace zou mij erg interesseren
Karin uit Heerhugowaard
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Erg grappige en kundige kapitein , wij hoorde later dat het zijn eerste solovlucht was, wij hebben daar niets van gemerkt.
Bart uit Woudenberg
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Het was van begin tot einde goed verzorgd, eigen auto op startpunt neer zetten dan met een busje naar opteig locatie en dan een prachtige vaart met uitleg waar we zijn en wat je ziet en dan na het proosten weer met de bus naar startpunt en daar nog ff na praten en borrelen!!
rinko uit Nijkerk
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Super geregeld en mooie en professionele vaart gehad
Iets betere prosecco aan het eind
Evelien Bruijl uit Apeldoorn
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Het was geweldig, zo mooi! We hebben genoten!!
Goede service, geen verbeterpunten!
Frans uit Ede
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Het was een fantastische ervaring. We hebben de ballonvaart speciaal geregeld voor onze 83-jarige moeder, wiens hartewens het was om eens in d'r leven een ballonvaart te ervaren. Ze heeft de dag van d'r leven gehad. Dank jullie wel voor het laten uitkomen van d'r hartewens. Ze zou zo nog een willen.
Geen, top geregeld.
Trudy uit Ede
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Zeer goede organisatie. Komen afspraken strikt na, deskundige piloot & de groundcrew, duidelijk uitleg en toelichting tijdens de vaart. Kortom een aanrader
Kan het niet bedenken
Gerda uit Ede
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Prettig contact. Fijne gezellige vlucht.
Kan niks bedenken alles was goed.
Dennis uit Deil
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Erg vriendelijk personeel. Ondanks mijn extreme hoogtevrees toch een geweldige vlucht gehad.
Weinig
Patrick uit Ede Gld
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Geweldige ervaring van af de reservering tot aan de landing!
Henk uit Putten
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Prachtige ervaring ! , leuke crew . Zeker een aanrader .
Janke uit Leusden
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Prima uitleg Super vaart Rustige piloot Super avond
?
Ben uit Nieuw-Vennep
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
We voelden ons direct welkom en opgenomen in deze activiteit. Geweldige ervaring de ballon opbouwen met zijn allen en dan natuurlijk de vaart. Tijdens deze tropisch warme dagen konden de de avondvaart in een dun T-shirt meemaken. Van Amersfoort naar Kootwijkerbroek, duur 1:10. De vaart werd afgesloten met een glas goede prik en een bewijs van deelname. Na afloop was er nog de ruimte om nat te praten onder het genot van een drankje en wat nootjes..... De grootste noot was inmiddels gekraakt.
Geen.
Ilona uit Woudenberg
06-08-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Fijne uitleg en duidelijke instructie. Gezellig personeel!
-
Pouline uit Vianen
04-07-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
16 juni heb ik bij jullie een ballonvaart gemaakt en ik heb er van genoten, het was voor mij een emotionele ervaring. Ook de piloot Richard heeft er voor gezorgd dat we een behouden vaart hadden en een veilige landing. Vriendelijk personeel.
Een koffieapparaat zou wel mogen om voor vertrek een kopje koffie of chocomel te nemen.
René uit Hoevelaken
03-07-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Vriendelijke en ervaren piloot, heldere communicatie via sms en mail over het wel of niet doorgaan van de vlucht. goed verzorgd transport van en naar de landings/opstijglocatie Mooie vlucht gehad.
Ondanks dat er een keuze gemaakt kan worden vanwaar je wilt opstijgen is er in mijn geval er hier totaal aan voorbij gegaan zonder enige opgave van reden, navraag bij de piloot gaf ook geen opheldering. Dit was ook een teleurstelling voor aantal belangstellende uit mijn persoonlijke omgeving die graag op deze locatie hadden willen komen kijken Als deze keuze van opstijglocatie toch niet aan de orde is,haal het dan maar van de website.
LATEI - Jolanda Smits uit Amersfoort
03-07-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Ervaren ballonvaarder die een mooi stukje Nederland van boven heeft laten zien.
Tom uit Renkum
30-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Marjan uit Barneveld
25-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
De organisatie is goed het team is vriendelijk zij maken ballonvaren tot een belevenis
Rene uit Almere
25-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Uitleg over de ballonvaart - wat er van ons verwacht werd etc. Was duidelijk en goed. Na afloop nog wat nageklets in Barneveld met de piloot. Was top!
Geen!!
Jennefer lensen uit Nijkerk
22-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Prachtige ervaring om mee te maken! Erg leuke piloot die tussendoor wat dingen verteld maar ons voor de rest liet genieten van het uitzicht en dr stilte. Als afsluiting een goed georganiseerde picknick met vers belegde broodjes en champagne.

Onze 24 opstijglocaties

We stijgen op vanaf 24 vaste locaties door heel het land. De exacte opstijglocatie bepalen we aan de hand van de weers- en windomstandigheden: een ballon vaart namelijk mee op de wind en is niet te sturen. Bekijk snel wanneer we bij u in de buurt varen. Bij een privévaart kunnen we soms zelfs voor uw deur opstijgen.

Gegarandeerd de beste ervaring

Altijd goed weer Slecht weer? Nieuwe afspraak!

Storm, hevige regen of onweer verwacht? Bij slecht weer maken we gewoon een nieuwe afspraak.

Altijd goed zicht Altijd perfect zicht

U mist geen moment. Wij verzekeren u van een plek aan de rand van de mand met het beste zicht.

Altijd up-to-date Duidelijke communicatie

De opstijglocatie verandert of het weer slaat om? Wij geven het direct door. Zo staat u nooit voor verrassingen.

Ballonvaartcentrum Van Manen?

25 jaar ervaring 25+ jaar ervaring

Ruim 25 jaar ervaring staat voor duizenden ballonvaarten. En voor piloten en een crew die precies weten wat ze doen.

20 ballonnen 20 ballonnen

Door de jaren heen hebben we flink geïnvesteerd in de beste ballonnen. We hebben er 20 in alle soorten en maten.

26 opstaplocaties 24 opstaplocaties

Met 24 vaste opstijglocaties door heel het land zijn we altijd dichtbij. Bij een privévaart is er zelfs nog meer mogelijk.

30 ballonnen 46.000+ passagiers

In totaal hebben we al ruim 46.000 passagiers een onvergetelijke ballonvaartbeleving mogen bezorgen.

Elke vaart overtreft de vorige

Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar!

Ontmoet ons team